dijous, 7 de novembre de 2013

Sortida de primer A de Batxillerat a la Universitat de VIC al Taller de Mecatrònica


El dia 6 de novembre els alumnes de 1rA de Batxillerat van estar a la Universitat de Vic fent un taller de Mecatrònica. La Mecatrònica és una disciplicina que treballa amb la Mecànica i l' Electrònica

Primer de tot, els alumnes van rebre informació dels graus que es fan a la Escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic i, tot seguit, van visitar les seves instal·lacions. Van passar per uns generadors de biogas experimentals, on utilitzaven material orgànic (purins), van entrar a les sales de tractament de materials orgànics (una sala de càrnics i una altra sala pel tractament de materials procedents de panificadores).

Al taller de Mecatrònica, van manipular sensors de diferents tipus (inductius, capacitius, la regla potenciomètrica, fotoelèctrics, etc), van treballar amb circuits electropneumàtics, van fer el tractament d'un motor fent servir un variador, canviant les consignes d'acceleració, velocitat, etc. i van veure el funcionament d'una cèl·lula flexible on tots aquests elements, sensors i accionadors, interactuaven. 

I com a colofó, ens van ensenyar a programar per teaching un robot COSIMIR, un altre robot que havíen generat amb motors d'impressora que ja no funcionaven, i ens van fer una demostració d'un robot ABB que pintava en una pissarra.

Després de fer el taller, d'on els alumnes van sortir força motivats, els professors universitaris ens van felicitar pel grup que portaven, per l'interés que van mostrar en tot moment, el seu comportament i perquè des del primer contacte amb el taller, van anar per feina.
 
Com sempre demanar-vos excuses a les famílies, ja que van arribar a l'estació de Premià de Mar a les 15:15.

La resta de fotos del taller les teniu en aquest enllaç  :Fotos del taller

Fotografíes dels alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada