dimarts, 11 de novembre del 2014

Mobilitzem la Informàtica

Mobilitzem la Informàtica 

Sense ni tan sols adonar-nos els professors canviaran el -"Nen guarda el mòbil" per un -"Treieu els mòbils per a fer el proper exercici".  

El Departament d’Ensenyament ha definit una proposta didàctica per a l’assignatura optativa d’informàtica de 4t d’ESO anomenada "Mobilitzem la Informàtica", en el marc de les actuacions del programa mSchools, promogudes per l'Associació Internacional d’empreses del sector dels mòbils i la Fundació Barcelona Mobile World Capital. L’eix fonamental d’aquesta proposta curricular és un projecte col·laboratiu per a què l’alumnat dissenyi i desenvolupi una app per a dispositius mòbils, integrant els continguts propis de la matèria dins d’aquest projecte. 

El nostre centre, ja des de l'any passat participa activament en aquesta proposta.

El gener de 2014 gairebé 6.000 alumnes de 196 centres educatius de secundària catalans han començat a idear i desenvolupar les seves aplicacions amb aquesta formació pràctica. A banda dels professors de l’assignatura, els alumnes compten amb el suport de quasi 200 professionals en actiu d‘empreses líders en el desenvolupament d’apps o videojocs, incubadores d’empreses, portals d’Internet o associacions d’emprenedors com Incubio, Softonic, Social Point, King, Catalunya Apps, Appszoom, Appstowin, Barcelona Loves Enterpreneurs o A crowd of monsters, que faran de mentors i aportaran als alumnes la visió de la indústria i els ajudaran a valorar la viabilitat real dels projectes. Per facilitar la participació de professionals s’ha posat en marxa la plataforma mSchools, punt de trobada online entre els centres educatius adherits al programa mSchools i el sector professional. Es tracta d’una eina que recull les necessitats d’assessorament dels professors i la disponibilitat dels professionals. 

1 comentari: