dimarts, 14 de juny del 2016

VISITA A LA CLASSE DE 3r E

El passat dimecres 8 de juny, el senyor Joaquim Arenas va visitar la classe de 3r ESO E. El nostre convidat és mestre i pedagog, i reconegut activista social i cultural. Fou l'impulsor de la immersió lingüística a Catalunya, que va permetre que el català fos llengua vehicular a l'educació.
 
Un alumne va presentar-lo davant la classe i li va donar la benvinguda en nom del grup. Arenas ens va començar parlant de les llengües al món i de la importància cultural de cada una d'elles. Vam parlar de les llengües a Europa i de la situació sociolingüística de les llengües minoritàries. Finalment, vam avaluar la situació actual del català als diversos territoris de parla catalana.
 
 
Els alumnes es van animar a fer-li preguntes. Alguns li van preguntar per la seva vocació, d'altres es van interessar pels factors que han dut al declivi en l'ús del català com a llengua primera i, fins i tot, hi ha qui es va aventurar a preguntar-li quina de les llengües europees seria la primera en desaparèixer... Al finalitzar, dos alumnes li van entregar un regalet en nom de tots i vam baixar al pati a fer-nos una fotografia de grup amb ell.
 
Josep Mas (Català)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada